torstai 28. marraskuuta 2013

Smokkikuvioinen Cheek alas kattokruunusta

"Kis kis, Cheek, tulehan jo!"


Kokeillaas tätä:

"Cheek, ei saa raapia mattoa!!"


Ja tämäkin täytyy testata:

"Nyt pois sieltä pöydältä/kaapista/perintökattokruunusta, Cheek, ja vähän äkkiä! CHEEK!!!"


Ainakin yhdessä suomalaisessa taloudessa kisitellään ja komennellaan Aristotelesta. Ehkä tuohon malliin kehotetaan myös erästä Cleopatraa ja muutamia Elvis-nimen saaneita kissoja.

Edellisten tapaan kissat Mahatma G, Ramses ja Kekkonen sekä useampi Frodo, Rambo ja Rölli ovat saaneet nimensä kuuluisan esikuvan mukaan. Mutta veikkaan, että viime viikkoina eniten mediahuomiota saaneella artistilla ei ole nimikaimaa kissojen joukossa. Tarkistan nyt kumminkin:

- lähes 3 000 nimen kissannimikokoelmani - tsekattu!

- kolmen kissannimiä käsittelevän gradun (joista yksi, se omani, löytyy täältä), nimilistat - tsekattu!

- muutaman minuutin pyörähdys hakukoneella netissä - tehty!

Kyllä sieltä Calvin ja Cisse löytyivät, myös Cosmo ja Cupido oli mainittu ja moni muu, mutta cheekitöntä, niin kovin cheekitöntä oli.

Antaa nyt kissalle nimeksi Cheek! Ensiksi on saatava rauhassa hihitellä kaikelle sille, mitä tällainen kissallinen elämä toisi tullessaan:

"Käviskö joku nyt vihdoin tyhjentämässä Cheekin hiekkalaatikon?"

"Ai niin, unohdin ostaa Cheekille matolääkekuurin!"

"En tiedä mitä tolle naapurin Cheekille pitäis tehdä, kun aina käy mouruamassa tuossa meidän kuistilla."

Kun ilonkyyneleet on pyyhitty, voi ryhtyä miettimään, miten  paljon kissa-Cheekissä olisi esikuvaansa. Sopiiko nimi parhaiten kokomustalle, lilakilpikonnalle vai smokkikuvioiselle? Onko lemmikki-Cheek rodultaan korkeaposkipäinen ja lihaksikas Maine Coon, hurmaava maailmaa valloittava burma vai sittenkin älykäs ja leikkisä bengali?

Varmaa on se, että arki koittaa myös Cheekin ja tämän palvelusväen perheeseen. Nimi alkaa maistua suussa ja kuulostaa korvissa yhä enemmän oman kissan nimeltä. Ja kun ensi kesänä joku mainitsee menevänsä stadionille konserttiin, hiekkalaatikon tyhjentäjä ihmettelee, mites se meidän Cheek nyt siellä muka...kattokruunussa se on tähän asti tykännyt oleilla. Ahh!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti