keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Ei liian tiukkaan solmuun, kiitos!

"Ja laitetaanko pakasteet pussiin?"

Kyllä, vastaukseni kaupan kassalla esitettyyn kysymykseen on aina myönteinen. En sillä, että haluaisin kuormittaa maailmaa tai kotiani turhalla muovilla, vaan sillä, että näillä juuri sopivankokoisilla muovipusseilla on taloudessamme erityisen tärkeä tehtävä.

Jossain vaiheessa iski epäilys. Joo laitetaan! -huudahdukseni taitaa kajahtaa turhan innokkaasti. Nehän ovat todellakin vain pakasteiden ympärille sujautettavia läpinäkyviä kahvallisia pussukoita. "Nämä ovat niin käteviä kissankakkapusseja," huikkaan ja jatkan puolentoista litran maitotölkkien lastaamista hihnalle. "Äiti, sinä sanoit VESSASANAN!!!" kihertää junioriosasto.

Ja minä mietin kolmannen maitopurkin kohdalla, olisiko sittenkin pitänyt ostaa enemmän pakasteita. Kerrankin helppoa, maistuvaa ja kätevää arkimatematiikkaa: 1 litra suklaajäätelöä + 1 litra lakritsijäätelöä + 1 litra vaniljajäätelö = 3 muovipussia kissallisen perheen kissan tarpeisiin, kirjaimellisesti.

Jos ostaisikin jäätelön sijaan yhden mahdollisimman ison paketin kissanruokaa + yhden mahdollisimman ison säkillinen kissanraksuja + yhden mahdollisimman painavan lootan kissanhiekkaa. Luulisi kenen tahansa tajuavan, että kyllä sillä on kissa ja muovipussille on aivan varmasti erittäin hyvä uusiokäyttötoiminto, kun sillä kerran on se kissa ja näyttää se kissa syövän ja pissaavankin, niin ehdottomasti muovipussi on hyvä olla olemassa.


Mutta kun ei noita löydy meidän lähikaupasta pakasteina. Minut löytää siis jatkossakin jäätelöaltaan liepeiltä. Jotain kehitystä on kuitenkin tapahtunut. Nykyään myönteinen vastaukseni sisältää myös toiveen: "Ethän laita liian tiukkaan solmuun?".

Kaipaako pyyntöni selityksiä? Sen yritän päätellä kassaihmisen ilmeestä.

"No kun en meinaa saada auki solmuja, jos ne ovat kovin tiukkoja. Nämä ovat niin hyviä kissankakkapusseja."

Tulihan se sieltä. Antaa lapsien ja jonossa takanani seisovien kihertää. Minäpä se jaksan syödä jäätelöä ja iloita muovipusseista, joissa on tarpeeksi löysät solmut.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti