keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Olisiko se kitsuli?

Eilen siis alkoi vihdoin arki. Tavalliseen arkeen kuuluu kissakuvien katselua ja postaamista, mutta eilen oli toisin. Läppärin näytöllä viihtyi koko joukko lehmiä, lampaita ja sikoja. Taisi siellä jokunen heppakin olla. Pääsin kurkkaamaan myös navetoihin, lampoloihin, sikaloihin ja ihastelemaan peltomaisemia ja ylipäätään maalaisnäkymiä. Ja farmareita.

Twitteristä poimimani linkki johdatti Felfie-sivustolle, jonne viljelijät eri puolilta maailmaa lähettävät selfie- eli omakuviaan. Jep, juuri niitä käsivarren mitan päästä otettuja otoksia, joita teinitytöt ja sittemmin myös valtaapitävät harrastavat. Idean keksijä ja sivuston perustaja on brittiläinen Will Wilson, joka toivoo, että farmari-selfiet, tuttavallisemmin felfiet, vahvistavat viljelijöiden ammattiylpeyttä ja yhteishenkeä. Jiihaa, erinomainen idea, sanon mä!

Mutta en ennätä sanoa edes kissaa, kun on kaapattava Justus syliin, ja se on sitten nähkääs selfie-kokeilun aika!


Ja vielä kerran *räps*, nyt peilin kautta:No jaa, kyllä noista kissan ainakin tunnistaa. Silti on tunnustettava, että brittiläinen lehmä, samalla suunnalla käyskentelevä alpakka ja jopa hyytävässä kylmyydessä poseeraava herefordilainen Kanadan maaperältä näyttävät omakuvissaan leppoisammilta ja tyytyväisemmiltä kuin suomalainen Justus.

Hyvä yritys silti. Ehkä jatkamme joskus harjoituksia.

Hetkonen, mitä sitä tulikaan tehtyä? Selfie on omakuva, felfie farmarimalli siitä, mutta mitä ovat kissaversiot? Selfielle on etsitty suomenkielistä vastinetta ja ehdotuksia ovat muun muassa omakuva, omsku, itsari ja itsuli.

Upotan kynteni itsuliin. Kissa + itsuli = kitsuli. 

Olipas mukava kierros viljelijöiden ja näiden elikoiden parissa. Mutta niin mielelläni palaan takaisin kissakuvien ääreen. Siispä kis kis, nyt tahtoo nähdä muiden kitsuleita.

15 kommenttia:

 1. Hieno selfie teillä! Minä kannatan kyllä omakuvaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä omakuva on omakuva, kissalla tai ilman? :-)

   Poista
  2. Halusin omakuvaan jotain kissamaista, koska kuvassakin on kissamaista. No, yritys hyvä kymmenen ja papukaijamerk...eiku kissakiiltokuva. :-)

   Poista
 2. Somakuva :) Itsari on kaiketi varattu muihin tarkoituksiin. Omakuva kissalla on hyvä haaste, on vain liian lyhyet kädet objektiivien polttoväliin nähden :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cheri, itsari on minustakin varattu aivan muuhun. Ja mitä tulee kissalliseen versioon eli kitsariin, niin siitä tulee mieleen jotain kitsasta. Tyrmään siis sen. Omakuva kissan kera voisi onnistua myös niin, että kissa näkyy taustalla tai pönöttää edessä tai poseeraa vieressä, siis samaan malliin kuin farmareiden eläimet felfie-kuvissa. :-)

   Poista
 3. Justus on ihana!!! Tähän täytyy lähteä mukaan. Kotona on myös maajussi, mutta ottakoon farmari omat kuvansa. Vaikka traktorin kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teistä, Myrsky ja Minna, olisi siis todella moneksi: selfie-kuviin, felfie-kuviin ja kitsuli-kuviin! :-D

   Poista
  2. Ja vielä, Myrsky + Minna, tuosta alakuvasta. Vaikka näyttää siltä, että Justus yrittää päästä pakoon, niin oikeasti se yrittää lutkuttaa olkapäätä. Hmmm, tuolta se näemmä näyttää. :-D

   Poista
 4. Mainio kuva, Justus on ihana tai siis komea kollipoika.
  Me otettiin tällä viikolla Sulo-kissan kanssa selfie eli kitsuli. Toimitusta vähän haittasi se, että itse viihdyn paremmin kameran toisella, näkymättömällä puolella ja Sulo taas ei viihdy sylissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. AnnaS, onko teidän kitsuli jossain näkyvillä elikkäs tuota noin niin että saisinko linkin sinne? :-) En ole minäkään mikään selfie-kuvien mestariottaja ja olisiko jopa niin, että nämä kitsulit ovat aivan ensimmäisiä sellaisia. Olihan jo aikakin! ;-)

   Poista
  2. Ja kiitos kuvakehuista! Ja totta tuokin että Justus on ihana ja komea kollipoika! :-)

   Poista
  3. Täältä löytyy meidän kitsuli tai oikeastaan kutsun sitä paremminkin räpsyksi: http://haivahdyspurppuraa.blogspot.fi/2014/01/kahvikissanpaivat-alkakoon.html

   Poista
  4. Hauskat räpy-kitsulit! Aikamoisen pörhäkkä katti tuo Sulo ja ilme vähän sellainen että "emmä oikein nyt sittenkään tykkää tästä". ;-)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Me Like, ja kiva oli kokeilla niitä! Ehkä joskus intoudun yrittämään sellaisiakin kitsuleita, joissa kissa on taustalla (näkyvillä kumminkin) ja henkilökunta pönöttää etualalla. Hmm, kun mietin uudemman kerran, niin se voi olla aika haastavaa. Justuksen lempiasento noin 20 h/vrk on vaakatasossa sängyllä tai sängyn alla => henkilökunnan pönötys vaatinee akrobaattisia kykyjä - tai kissamaista loikoilua kera kameran. :-)

   Poista