perjantai 31. tammikuuta 2014

Blues-kissan euroviisuennustus

Ohoi, onko Tanskaan menijöitä? Toukokuun puolivälin kieppeille olisi yksi aika kiinnostava paikka vapaana.

Lauantaina, siis jo huomenna, tiedetään, kuullaanko Kööpenhaminan euroviisuareenalla helsinkiläistynyttä trioa, jonka juuret ovat indierockissa ja pää popin pilvilinnoissa.


kuva: Teea Aarnio

Kissaihmisten - tai ainakin minun - huomio kiinnittyi ensimmäisenä bändin nimeen. Voiko MIAU:ta olla ilman kissoja? Annetaan rummuista ja osansa laulamisesta huolehtivan Anu Kaukolan kertoa. 

- Olemme ehdottomasti kissarakkaita ihmisiä. Ihastuksemme kaikkeen suloiseen ja pörröiseen ei kuitenkaan rajoitu pelkästään kissoihin. :)

Jokaisella MIAU-laisella on jossain elämänsä vaiheessa ollut kissoja. Anun kotona kehrää kaksi maatiaiskissaa, Kaneli ja Nyyti.

- Ne ovat samasta poikueesta, joten ovat tosi läheisiä ja puuhastelevat paljon yhdessä. Toki sisaruksille ominaista nahisteluakin välillä nähdään, mutta enimmäkseen viihtyvät toistensa seurassa hyvin. Molemmat ovat myös hellyydenkipeitä sylikissoja, joita saa paijata nin paljon kuin vaan jaksaa.

MIAU, miten ihmeessä bändistä tuli MIAU? Onko se johtanut kissoiin liittyviin kyselyihin ja ihmettelyihin? (En taida suinkaan olla ensimmäinen ja ainoa kissamaisuuksista uteleva.)

- Nimemme on luonnollisesti herättänyt viittauksia kissoihin ja kissa-aiheisia kysymyksiä. Nimi syntyi eräissä bänditreeneissä tuotteliaan brainstormauksen tuloksena. Heitimme ilmoille useita nimivaihtoehtoja, mutta heti kun MIAU oli mainittu, tiesimme, että tässä on nyt se oikea.


kuva: Katri Naukkarinen

Kun laulatte, soitatte, treenaatte, mitäs kissat ovat mieltä moisesta? Kotona musikaalisia katteja?

- Kaneli ja Nyyti eivät ole musisoinnista moksiskaan. Meillä kotona soitetaan pianoa, kitaraa, lauletaan ja kuunnellaan musiikkia paljon. Joskus jos sähköpianoon unohtuu virrat päälle, niin myös kissat käyvät soittamassa pianoa. :)

- Kanelille iskee toisinaan niin sanottu blues-kausi päälle. Silloin selvästi harmittaa jokin asia ja hän ilmaisee sen moukumalla surumielisesti. Kuulostaa ihan blues-laululta kissan suusta.

Viime viikot ovat olleet teillä melkoista pyöritystä. On UMK-lähetyksiä, niiden harjoituksia ja MIAU on aikamoisessa vauhdissa. Millaiset ovat kotonapyörähtämisfiilikset, puolin ja toisin? Ketä lepytellään ja miten?

- Olen joutunut välillä lepyttelemään kisuja. Etenkin Nyyti saattaa ottaa nokkiinsa, jos olen liian pitkään poissa kotoa. Silloin normaalisti aina jaloissa pyörivä kisu esittää ettei hän huomaisikaan minua ja jos antautuu syliin niin pitää huolen että ei vahingossakaan ala kehräämään. Onneksi nämä mykkäkoulut eivät kestä ikinä kovin kauaa. Kuitenkin tiedän, että kisut kannustavat meitä voittoon, koska aina kun kysyn Nyytiltä ja Kanelilta, kuka voittaa UMK, he vastaavat: MIAU.

Ei MIAU:n kissamaisuuksista mihinkään pääse! Esimerkiksi MIAU Köpikseen - Waterloo -jingle sisältää monenlaisia kissamaisuuksia. Paljastakaa teidän parhaat/pahimmat kissamaisuutenne.

- Kuten kissat, tykkäämme myös ottaa päiväunia. Treeneissä saatamme joskus ottaa torkut pehmeissä soitinpusseissamme.

Jos voitatte Uuden Musiikin Kilpailun ja teidät nähdään toukokuussa edustamassa Suomea, mitä kissamaista on luvassa?

- Luulen, että yhtyeemme nimi MIAU murtaa pitkälti kielimuurit ja avautuu monelle viisujen seuraajalle äidinkieleen katsomatta. Näin ollen varmasti kissa-aiheisia kysymyksiä meille olisi luvassa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti