lauantai 6. heinäkuuta 2013

Pieni ja tärkeä yksityiskohta, osa 2

Toden totta, näin tässä pääsi nyt käymään, että jatko-osaa pukkaa.

Hmmm, jäikö edellinen postaus lukematta? Etkö muista, mihin viimeksi jäätiin? Hyppäsitkö vasta tässä vaiheessa mukaan ja haluat ehdottomasti tietää, mistä on oikein kysymys?

Selvä! Lyhyt kertaus:

Eräs toimittaja suosii ohjetta "Get the dog´s name", joka tarkoittaa pieniä, tärkeitä yksityiskohtia, joiden kysyminen saattaa avata kokonaan uusia puolia haastateltavasta. Mieleeni muistui lehtijuttu, johon oli haastateltu Olga Temosta ja kansikuvassa oli Olga, hänen lapsensa ja kissa. Harmittelin sitä, että kaikkien muiden nimet oli mainittu paitsi kissan. "Get the cat's name" -ohjetta saisi mielellään noudattaa ihan kirjaimellisestikin. 

Sain postaukseen kommentin, johon vastasin, että lupaan jaksaa lukea Temosten kaikkien eläinten (ja niitähän on enemmän kuin yksi kissa) nimet, jos ne jossain lehdessä kerrottaisiin. "Tai ehkä minun on otettava yhteyttä Temosiin ja kysyä ainakin kansikuvakissan nimi. :-D"

Siispä get the cat's name!

No niin....

Tadaa ja tittididii! Sain kuin sainkin nimen. Ja sen lisäksi, että sain selville kissan nimen, sain koko kissan! (Katso vaikka!)

Kuvassa on Olgan ja perheen kissa Anni. Olga kertoi, että se on Hilma-tyttären oma kissa, kollikissa ja vuoden ikäinen ihanuus. "Anni on Hilman mielestä maailman kaunein nimi ja kissa sai sen nimekseen vaikka kolli onkin..."

Eikä tässä vielä kaikki, ehei! Temosilla asuu myös Kita, Musti ja Milli, Dedo, Loco ja Papu, Elhotar, Mysti ja Woody, Kingo, Rosita, Mustapekka ja Rusina sekä Pette + Berit ja Aila.

Otetaanpas uusiksi:

Kita, Musti ja Milli ovat kissoja (ja muistetaan tässä kohtaa myös Anni!), Dedo, Loco ja Papu ovat koiria ja niistä Dedo on dalmatialainen, Loco bordercollie ja Papu sekarotuinen. Mitäs veikkaat millaisia eläimiä Elhotar, Mysti ja Woody edustavat? Ihahaa, hevosia ovat! Kingo on perheen aasi ja Rosita lehmä. Lampaat ovat saaneet nimet Mustapekka ja Rusina, kun taas Pette-nimi kuuluu ponille. Ja lopuksi kurkkaus kanalaan: kanoista vain kahdella on nimi ja nämä nimet ovat Berit ja Aila.

Voi miten hienoja, pieniä, tärkeitä - ja nyt myös selvitettyjä - yksityiskohtia!
 4 kommenttia:

 1. Hyvä, että kansikuvapojan nimi selvisi :) Kukahan mahtoi stailata Annin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta, Cheri! Ja mitä tulee stailaustaitoihin, niin minä ainakin luotan kissan omaan kieleen ja kielistailaukseen, ainakin karvojen osalta. ;-)

   Niin ja tuo Meidän Perhe -lehden kansikuva löytyy muuten täältä:
   http://www.meidanperhe.fi/lehtiarkisto/2013/06

   Poista