torstai 11. heinäkuuta 2013

Eräänä särjellisenä mökkipäivänä

Kyllä Justus sen tietää, mitä tuleman pitää, kun mökille mukaan tullut porukka...

a) hyörii, kaivelee, ihastelee, kiljahtelee perunamaan liepeillä,
b) ottaa a-kohdasta syntyneet tuotokset mukaan,
c) tarkistaa siimat, kohot, painot ja koukut,
d) suuntaa kimpsuineen tuohon lähelle pysähtyen kuitenkin juuri ennen vettä,
e) tekee mitä kissanomistajien on tehtävä.

 Odottavan ja varsinkin odottavan ja nälkäisen kissan aika on pitkä. Odotus kuitenkin palkittiin.


Läheinen puro tarjosi säyneitä (vas.), ahvenia, särkiä ja luultavasti seipiä. (Tuota viimeisintä yritettiin tunnistaa Savon Sanomissa 7.7.1996 ilmestyneen Suomen kalakanta -julisteen perusteella. Seipiin siis lopulta päädyttiin.)

Saldo:
- 8 ahventa, joista kaksi pienintä Justuksella ja muut ihmisille
- 19 muuta, enimmäkseen särkiä, isoin säyne 175 grammaa ja kaikki nämä Justukselle.

Tässä vaiheessa moukuna kuului ulos perkuupaikalle asti.Ja voi sitä moukunaa sisällä, kun kauan odotettu kala-ateria saatettiin kypsään muotoon. Äänitehosteiden lisäksi Justus harrasti ahkerasti kiehnäysliikkeitä. Kohteita oli runsaasti: kokin pohkeet, uunin kylki, tuolit, pöydät, pohkeet, tuolit, pöytä. 


Ja sitten vihdoin!Ja niin tuttua ja odotettua tämäkin, kalan roudaaminen lautaselta lattialle:Ei äkkiä arvaisi, miten hirvittävän likaiseksi kissa voikaan tulla osittain nautitusta kala-ateriasta! Tuolla nuolemisen määrällä ruokalijan vatsassa oli varmasti enemmän valkoisia karvoja kuin keitettyä särkeä.Arvaatkohan mitä tämän jälkeen tapahtui? No, veikkaa edes! Täydet 10 pistettä tämän näkymän tietäjälle/arvaajalle:
Nii-in, ei äkkiä arvaisi, miten hirvittävän väsyneeksi kissa voikaan tulla osittain nautitusta kala-ateriasta! 


Okei okei okei, annetaan ruokaleporauha. :-)


2 kommenttia:

 1. Meillä on sunnuntaisin kalapäivä. Kissa, joka yleensä kutsuttaessa on kuuro, ilmestyy ripeästi paikalle kun portaalta huikkaa: Kalaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täältä mökin lähiseudun vesistä tuntuu lähtevän niin hyvin kissankalaa, että voisi onkia pakastimeen asti - ja pitää kalapäivän aina kerran viikossa. (Hyvä idea tuo tuommoinen kalapäivä!)

   Just äsken perkasin uusinta saalista, ja Justus istui samalla penkillä, mutta ei miukunut, ei maukunut, ei edes katsonut minuun tai kaloihin...mutta kun kalat porisivat padassa, alkoi moukuna. Ilmeisesti tämä katti haistaa sittenkin vain keitetyn kalan? Tai sitten on niin äärimmäisen fiksu, että malttaa odotella muina kissoina, sillä siten saa kalan nopeammin lautaselle. :-)

   Poista