torstai 20. kesäkuuta 2013

Kissoja jääkaapissa

Montako kissaa mahtuu jääkaapinoveen?

Joskus taannoin kyselin Facebookissa Kissannimigalleria-ryhmässä, mitä kaikkea ryhmäläiset keräävät. Kommenttien määrästä pystyi lyhyelläkin matematiikalla (eli siis jopa minä!) päättelemään, että jos kissaihmiset ovat jossain aikaansaavia, niin ainakin kissoihin liittyvien esineiden haalimisessa. (Siis kissakuvien ihastelemisen ja kissakuvien julkaisemisen ja kissakuvien tykkäämisen ja kissakuvien jakamisen ja ja ja... lisäksi.)

Yksi oli mieltynyt Happy Cat -viinipulloihin (en tiennytkään, että niitä on NIIN monia eri värejä), toisella oli mittava - ja ilmeisesti ei vielä läheskään täydellinen - posliinikissakokoelma, kolmatta kiehtoi kaikki tiettyyn kissarotuun liittyvä, esineet, tavarat, kaikki mahdollinen (ja tuo rotu oli tietysti oman kissan rotu). Ja lisäksi ne monet monet muut kissamaiset keräilykohteet.

Edellisessä blogipostauksessa kerroin missanneeni Strömsön, mutta Vaasassa tuli kuitenkin piipahdettua. Saman päivän aikana autonnokka suunnattiin myös Kristiinankaupunkiin. Ja sehän ei ollut turha reissu, ei todellakaan. Paikallisen ABC:n valikoimista löytyi tällainen:


Totta, kuja on saanut karmaisevan nimen. Eikä tuossa näy kissan kissaa. Ei edes semmosta pientä tai edes tassua tai tassunjälkeä tai jäljestä puolikastakaan. Silti tämä magneetti päätyi jääkaapinoveeni. (Ehkä nimen karmaisevuus on lieventynyt, sillä olen kuullut tuon nimen ja tuosta nimestä niin monta kertaa näiden vuosien aikana.)

Tällä kertaa minut valtasi ilahtuneisuus: kristiinankaupunkilainen huoltsikka (korjaan: liikennemyymälä) tarjosi jotain oikeasti paikallista ja juuri kissamaista paikallista. Huoltoasemat ovat loistavia paikkoja kissoihin liittyvien pienten esineiden shoppailuun. Mutta kun on tsekannut x:nnen liikennemyymälän matkamuistoehdokkaat, huomaa, että ne samat löytyivät 100 kilometriä sitten edellisestä liikennemyymälästä.

Hyvä Kristiinankaupungin ABC:n magneeteista vastaava ihminen! Et pelästynyt kotikaupunkisi kuuluisimman kujan hurjaa nimeä ja näin soit minulle täydennyksen kokoelmaani - ja oivan keskustelunaiheen, jos joku jääkaapilla vieraileva magneettiuutuuden huomaa.

Niin, montako kissaa olen saanut mahdutettua jääkaapinoveen? En ole laskenut. Enkä aio laskea. Sen saa tehdä vaikka se jääkaapilla vieraileva taho, joka avaa suunsa ja "Mikä/missä tämä Kissanpiiskaajankuja oikein on?!?!". ;-)


Mutta se on varmaa, että kyllä siellä vielä on tilaa. Ainakin kissoille.

2 kommenttia:

  1. Tallinna on kissaihmisen kaupunki, paljon kaikenlaista kissatavaraa. Ostin aivan ihanan (kissa)laukun sieltä. Suosittelen, muillekin kuin kissa ihmisille ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja aitäh vinkistä! :-) Jäikö mieleen jotain tiettyjä paikkoja, kauppoja, joissa kissaihmisten kannattaa vierailla?

      Poista