sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Juhannustaikoja viiksistä ja mourunasta

Valoa ja keskikesää! Näitä on juhlittu, mutta päätin, että voin vielä palata aiheiseen, pikkasen myöhässä mutta kummiskin.

Vaan mitä teki Justus vuoden valoisimpina päivinä ja vuoden valoisimpina öinä?


Juuri tuota. 15-vuotias karvakasa päätyi siis viettämään juhannusta tavoilleen uskollisena nukkumalla, nukkumalla ja nukkumalla. Ei ollut tyynyn alla seitsemän eri kukkaa (ei ollut minullakaan) eikä superkuu häirinnyt (ei minuakaan).

Pohdiskelin aattona Kissojen Suomen FB-sivulla, että jos Kissojen Suomi -kirjan sujauttaa tyynyn alle, mahtaako silloin nähdä unessa tulevan kissansa. Tähän mennessä kukaan ei ole kommentoinut kokeilleensa. ;-)

Kissat + taikuus = yhdistelmä, josta on puhuttu ja jota on kokeiltu vuosisatoja, vuosituhansia. Samaisen kissakirjan paperisilta sivuilta voi lukea monenlaisia esimerkkejä ja tarinoita. Kuten että kissan avulla vastahakoinen mies painostettiin avioliittoon ja Viipurin linna on pelastunut kissataian ansiosta. Ja mustia kissoja, niitä tassuttelee yhdessä sun toisessa kissoihin liittyvässä taiassa. 

Millaiset olisivat juhannustaiat tai taiat ylipäätään nykyajan kissallisessa huushollissa? Tasa-arvon nimissä niiden tulisi olla sellaisia, että kissan värillä ei ole väliä. Lisäksi kissoille niistä ei saisi tulla minkäänlaista harmia ja taikojen tekeminen tapahtuu ehdottomasti pilke silmäkulmassa. 

No niin, kokeilllaan: 

Jos juhannusaattona löydät lattialta kissanviiksen, laita se tyynysi alle, niin juhannusyönä voit nähdä unessa tulevan kissasi. (Tunnustan, tämä taika mukailee Kissojen Suomi -taikaa, mutta minkäs teet, jos tuleva kissa päättää näyttäytyä myös tällä tavalla. ;-) ) 

Jos juhannussaunan jälkeen heittää saunavastan saunan katolle, niin suunta, mihin vastan puinen pää osoittaa, kannattaa painaa mieleensä. Jos kissasi kesän aikaan lähtee omille luvattomille reissuilleen, niin tuolta suunnasta se saattaa löytyä. 

Jos juhannusyönä kuulet erityisen syvää mourunaa. Niin monta kertaa kun kuulet mouraisuja, niin monta vuotta on tulevan kissasi saapumiseen.  

Kissoille ja kissaihmisille tiesi juhannuksena kertoa, että kissankelloja on olemassa viisi eri alalajia.
Siispä jos keräät kaikkia tyynyn alle, eikä kissasi ennätä niitä maistella ja hyvässä tapauksessa oksentaakin, näyttäytyvät tulevat kissasi unessa. Sovitaan niin, että jokainen löydetty kissankellon alalaji tyynyn alla tarkoittaa yhtä uutta tulevaa kissaa.


Jos kesken juhannusjuhlinnan tulee mahdoton ikävä kissaasi, tarkoittaa se sitä, että on palattava kissasi luo ja saat viettää keskikesän juhlaa mitä parhaimmassa seurassa. :-)

2 kommenttia:

  1. Kuka sitä nyt kissansa luota lähtisi juhannusta juhlimaan :) Kun on vara valita parasta seuraa.

    VastaaPoista
  2. Tai jos lähtee, niin kissa se on se, joka mielessä pysyy.:-)
    Ja sekin tuli mieleen, että ehkä on ihan hyvä, ettei näe liiaksi unia seuraavista kissoista. Voi olla, että nykyinen lemmikki tulee vallan mustasukkaiseksi. ;-)

    VastaaPoista