torstai 31. lokakuuta 2013

Kis kis ver verhoissa

Lauantai on meidän perheessä karkkipäivä. Tällä viikolla sen tuntua oli jo tiistaina, kun luin, että Fazer ja Vallila tekevät yhteistyötä. Jos ikkunoitani koristaisivat Kettukarkki-verhot, voisin jo melkein pyyhkiä sokeria suupielistäni. Ja ehkä pahimpaan salmiakinhimoon saisin apua Karkkipäivä-verhoja tuijottamalla.

Kettukarkit eli virallisemmin Pihlaja-karkit ovat Fazerin vanhin yhä myynnissä oleva tuote. Ensimmäiset kettukuvioisiin papereihin käärityt pihlajanmarjamarmeladit valmistettiin 1895. Mutta ei mennyt kuin kaksi vuotta, kun tuli - tattadadaa - kissojen vuoro. Kissat ovat aina leikkineet tai soittaneet Kiss kiss -makeisten kääreissä ja kun Kiss-Kiss rekisteröitiin vuonna 1901, siitä tuli Suomen ensimmäinen tuotemerkki. Eikä tässä vielä kaikki. Kun makeisteollisuus vietti 100-vuotisjuhlavuotta (tämä vuonna 1991), Kiss-Kiss -kissat koristivat sen kunniaksi julkaistuja postimerkkejä. Ei ollenkaan hassummin karkkikissoilta!

Sitten eräänä päivänä, taisi olla toukokuuta ja elettiin vuotta 2013, eräs kissanmielinen henkilö mietti blogilleen nimeä. Jotain kissamaista siinä olisi ehdottomasti oltava. Juu-u. Ei kuitenkaan mitään liian simppeliä, muttei turhan monimutkaistakaan. Jos löytäisi nimen, jossa on jokin jännä juju, niin miu ja mau sitä bloginimimiettijän onnea!

Pitkulainen kuori, joka rasahtaa hampaissa - siis jos ei malta ja yleensä kun ei malta rauhassa imeskellä - ja sisällä venyvää täytettä, melkein kuin toffeeta. Kaiken tämän päällä jo mainitut kissat. Ja mainoksessa "Kiss-Kiss, pus- pussissa".

Kis kis blog blogissa.

Kis kis Vallilan ja Fazerin väki! Samainen blog-blogi tarjoaa teille mah-mahtavan vin-vinkin: Kiss-kiss -verhot. Omaan makuuni ne olisivat aivan liian söpöt, mutta jos kangasvalikoima täydentyy karkkikissoilla, lupaan nauttia sen kunniaksi Kiss-Kiss -karkkeja kerrankin oikein hitaaaasti nautiskellen.

En muuten taida malttaa odotella siihen asti.

Enkä edes lauantaihin. 


* * *

Ps. Millaisia muita kissoja löytyy kotimaisista postimerkeistä? Kirjoita Postimuseon postimerkkihaun aihe-kohtaan sana, joka alkaa k:lla, päättyy a:han, i-kirjain siinä on ja pari ässääkin sisällä suhahtaa. ;-)


4 kommenttia:

 1. Kis kis karkit ovat niin hyviä! Ainakin ne olivat niitä parhaimpia Fazerin parhaissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mamma N on siis ensimmäisten Kiss kiss -kankaiden ostaja? ;-)

   Itse tykkäsin (milloin viimeksi olenkaan maistanut Fazerin parhaita?) eniten ruskeista karkeista, olisivatkohan olleet toscakarkkeja? Ja eikös pussissa ollut/ole myös jääkarhukarkkeja, semmosia sinertäviä pitkulaisia?

   Poista
 2. Toscat olivat parhaimpia niistä Fazerin parhaista, heti kis kissien jälkeen. Ja lakta! Eikös semmoinenkin ole? Sininen paperi ja siinä neliöitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrskylle ja kaimalle tällaiset terveiset:
   http://www.fazer.fi/Tuotteet/Tuotetiedot/tuotetietohaku-makeiset/Tuotetiedot/?pid=68891

   Kyllä sieltä Laktakin löytyy! Miten ihmeessä muistat sen nimen? Minulle Lakta ei olisi sanonut mitään, mutta kun kuvailit käärepaperia, niin johan sytytti. :-)

   Kis kis blog blogissa taitaa olla nyt kissablogistanian herkullisin blogi! :-D

   Poista