Kissannimigalleria

Kissoja, kissoja, kissoja; on kotikissoja, on rotukissoja ja yhteistä jokaiselle kisulle, katille ja kissimirrille on nimi, monelle kissalle useampikin nimi.

Näillä sanoilla alkaa pro gradu -tutkielmani. Niin monta kertaa sana "kissa" tuossa esiintyy, että kissoihin tutkielmani liittyy. Virallinen otsikko menee näin: Kissoille annetut henkilönnimet.

Gradun ja sen aineiston ja aineiston keräämisen mukavuuden ja mukavien nimitarinoiden innoittamana ryhdyin keräämään nimiä ja nimitarinoita myös Facebookissa. Helmikuussa 2010 perustamani ryhmä sai nimekseen Kissannimigalleria - vaikka se johtaa hieman harhaan; siellä kun keskustellan nykyään niin paljon muustakin kuin "vain" kissannimistä. (Tietäähän tuon, kun kissanmieliset ovat asialla ja esillä ties kuinka monta sataa ihanaa ja vielä ihanampaa kissakuvaa. ;-) )

Hyvä nimi tuo Kissannimigalleria, eikö?! No, on se niin hyvä, että olkoon se nyt kissannimikokoelman nimi myös täällä. Sovittu!

Tänne aion koota aakkosjärjestykseen kissoille annettuja nimiä ja niihin liittyviä tarinoita. Tule ihmeessä vilkuilemaan tänne aina silloin!

Ps. Nurmijärven Uutisissa ilmestyi 18.4.2012 lehtijuttu, jossa on asiaa varsinkin kissannimistä. Pääotsikkokin sen paljastaa "Kissojen nimet kiehtovat Minna Keinästä - katso mitkä ovat suosikkinimet".2 kommenttia:

  1. Vautsi! Onpa erikoinen gradun aihe, otanpa tämän lukujonoon :) Tässä meidän räsynukke-kissojen nimeämisperusteita: http://ruudolf.org/floppycats/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laita ihmeessä sinne jonon jatkoksi...tai vaikka suoraan kärkeen. ;-) Hauskat, musiikilliset nimeämisperusteet teidän kissoilla. Ja jos kissoja tulee joskus lisää, on hyvä nimeämissysteemi (tästä lisää gradussa) jota noudattaa. :-)

      Poista