tiistai 30. heinäkuuta 2013

Klikkaus TOP-nimiin

Kuuluuko kissasi nimi suosituimpien joukkoon? Tarkasta itse! 

TOP 10 naaraskissojen nimet.

TOP 10 kollikissojen nimet. 

* * *

Olitko jo klikkaamassa nimilistoja? Joo, minä ainakin olisin.

(Kiitos inspiraatiosta tämän päivän Iltalehden Kaikkien aikojen suosituimmat suomalaisnimet -jutulle)

Tietysti olisin halunnut nähdä, mitkä nimet ovat suomalaisten kissanomistajien mieleen. Ja tietysti Justus- ja Jesper-nimien antajana olisin tsekannut näiden nimien listasijoitukset. Niin että olinko viitisentoista vuotta sitten valinnut yllättävän suositut vai erityisen harvinaiset nimet? (Veikkaus: Jotain tältä väliltä olevat nimet.)

Niin, millainen olisi lista kaikkien aikojen suosituimmista kissannimistä? Näin kun kissoista on kysymys, Väestörekisterikeskuksen nimipalvelun kaltaista nimitietojärjestelmää ei taida olla olemassa. Siispä suositumpien kissannimien listaaja joutuisi näkemään jonkin verran vaivaa.

Kissannimiä löytyy ainakin nimipäiväluetteloista ja tutkielmista, joita kissoille annetuista nimistä on tehty. (Tähän väliin on pakko heittää: Terveisin nimimerkki "Kokemusta on!".)
 
Oman graduni aineisto sisältää 890 kissalle annetut nimet, jotka kokosin heti nimet saatuani taulukkoon. Sieltä on helppo poimia suosituimmat nimet.

Lähdetään retkelle läppärini syövereihn! Työpöydältä löytyy Minnan tiedostot -kansio. Klik. Suomen kieli -kansioon - klik - gradu-kansioon - klik - matskutaulukot-kansioon - klik! Ja sieltä suosituimmat-tiedosto.

Kaikkien aikojen suosituimmista kissannimistä en tiedä, mutta graduaineistoni suosituimmat nimet ovat nämä:

1. Mimmi, Viiru

2. Mirri, Misu, Sissi

3. Siiri, Vili

4. Elli, Iines, Lilli, Olga, Pipsa, Pörrö, Roope, Santtu, Simba, Sini, Viivi, Vilma

5. Aada, Amanda, Elmo, Elvis, Helmi, Katti, Kukka, Leevi, Lumi, Luna, Martta, Miiru, Mikko, Milla, Mörkö, Nasu, Nessu, Nipsu, Osku, Otto, Paavo, Peppi, Piki, Pilvi, Porkkana, Pupu, Pörri, Riina, Romeo, Rontti, Sulo, Wagner, Vinski.

Kissannimilistoja löytyy myös Facebookin Kissannimigalleria-ryhmässä. Vielä pari vuotta sitten harrastin jäsenkirjeitä, joihin kokosin ryhmässä kerrottujen nimien suosituimpia ja harvinaisimpia, pisimpiä ja lyhimpiä. 16.2.2011 lähettämässäni kirjeessä hehkutin nimien määrää (1 293 kpl), Aaltosesta aina Örkki Örkkenduideri Turkkiin asti. Suosituin nimi oli silloin Pörri, toisena Misu ja Sulo, eikä kovin kauaksi taakse suosiossa jää nimet Elvis, Lilli, Mirri, Roope ja Viiru.

Kissannimigallerian jäsenmäärä on roimasti kasvanut sitten helmikuun 2011. Luultavasti myös kissannimiä on runsaasti listattavaksi. 

Jos gradunimet ja Kissannimigallerian nimet yhdistäisi, pitäisikö ykkössijaa Pörri, Mimmi, Viiru vai jokin ihan muu? Ja millainen olisi suosituimpien nimien TOP 10? Löytyisiköhän sieltä Justus? Entä Jesper? Tai sinun kissasi nimi?

No, suosituin, yksi suosituimmista tai ei lähellekään suosittu, niin hyviä nimiä ne ovat, elleivät jopa parhaita. Eihän niitä muuten olisi annettu omalle rakkaalle kissalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti